KAYSERİ / TALAS - Fatma-Mustafa Hasçalık İlkokulu

Mrt

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kutlu olsun! Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. Yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

Şbt

Toprağa Dokun İyi Ol projemiz başlıyor. Projemizi Türkiye den ve Romanya’dan ortak okullarla yürüteceğiz. Projemizde Türkiye den 4 okuldan 10 öğretmen, Romanya dan 4 ortak bulunuyor. Projemizde çocuklar belirlenen tarım bitkisini tohum halinde ekimini yaparak bitkinin bütün gelişim sahalarını incelemeleri hedeflenmiştir. Çocuklara tarım ve ziraat kültürünün küçük yaşlardan itibaren görsel, grafik ve matematik temaları ile öğretilmesi amaçlanmıştır. Projemize Şubat ayında başlanılarak Mayıs ayında bitirilmesi hedeflenmiştir. Projemizde okul içinde toprak ve tohumları tanıyıcı etkinlikler ile okul dışında bahçede inceleme ve tarım alanlarında yapılacak etkinliklerle yürütülecektir. Bizi izlemeye devam edin...

Anasınıfı Öğretmeni

Esra ÖZBEK

Ock

Proje kampsamında bu ayki etkinliğimizdeöğrencilerimizi genç bir yazar ile buluşturduk.

Ara

Kurumumuz amaç ve hedeflerinin geliştirilebilmesi için sahip olunan kaynakların tespiti, güçlü ve zayıf taraflar ile kurumun kontrolü dışındaki olumlu ya da olumsuz gelişmelerin saptanması amacıyla  bu anket düzenlenmektedir.

Görüşleriniz bizim için değerlidir.

Kas

Büyük Ulusumuzun Yüce Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümünde saygı ve minnet ile anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.
İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte büyük Türk ulusunun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü heyecanını ve gururunu yaşamaktayız.

Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir…

Ekm

Okulumuzun Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları kapsamında düzenlediği "Kutlamalara Davet Yürüyüşü” büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Okul bahçesinden başlayarak Mevlana Caddesi, Atatürk Bulvarı, Kanuni Caddesi güzergahında gerçekleştirilen yürüyüş coşkusuna İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa ELMALI, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Şener Serim, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve Talas halkımız ellerinde bayraklarıyla katıldılar. Okul bandosunun marşlarıyla coşkulu bir görsel şölene dönüşen yürüyüşte emeği geçen herkese teşekkür ederiz. @tcmeb @kayserimem38

Ağu

Büyük Önder Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihe altın harflerle yazılan en büyük kahramanlık destanlarından oldu.

Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

Haz

İngilizce öğretmeni Davut EROL danışmanlığında, ilkokul öğrencileri ile birlikte okulumuzda “Learning with Games is Fun” isimli eTwinning projesi yürütülmektedir. Türkiye’den 10, Romanya’dan 3, Litvanya’dan 2, Gürcistan’dan 2, Ürdün’den 1, Bulgaristan’dan 1, Portekiz’den 1 okulun yer aldığı projenin amacı İngilizce dilini oyunlaştırarak eğlenceli bir şekilde öğretmektir. Bu amacın yanında, farklı ülke ve kültürlerden çocukları bir araya getirmek de amaçlanmıştır. Farklı ülkelerden öğrenciler İngilizce iletişim kurmakta ve birbirlerinin çalışmalarını görmektedirler.

Haz

2021-2022 eğitim öğretim yılında İngilizce öğretmeniz Davut EROL'un ilkokul öğrencileri ile birlikte  yürüttüğü proje dili İngilizce olan   "The Kid Saving the World" isimli eTwinning projesi Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi almıştır. Öğretmenimizi ve öğrencilerimiz tebrik ederiz. Desteklerinden dolayı velilerimize de teşekkür ederiz.

May

3e sınıfı öğrencimiz Nefes Durmuş yüzme il yarışmalarında okulumuzu başarıyla temsil ederek bir üst turda Sivas'ta yarışma hakkı kazanmıştır.

May

Kermesimize emek veren , destek olan tüm öğretmen , veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

2E SINIFI ÖĞRENCİMİZ  ELİF NUR YILMAZ

yüzme yarışlarında  50 METRE KELEBEK

Kayseri 2.Sİ  olmuştur.

May

2022-2023 eğitim öğretim yılı İkinci sınıflar arasında geleneksel çocuk oyunları oynandı.

Çocuklarımızın keyifli halleri görülmeye değerdi.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.